• Холандската компания за здравни технологии Philips заяви, че ще се върне към растеж през втората половина на годината

    Холандската компания за здравни технологии Philips заяви, че ще се върне към растеж през втората половина на годината

    "Очакваме растеж", коментира изпълнителният директор на Philips

    Холандската компания за здравни технологии Philips заяви, че ще се върне към растеж през втората половина на годината

    Холандската компания за здравни технологии Philips заяви в понеделник, че очаква да се върне към растеж през втората половина на годината, ако болниците и потребителите успеят постепенно да преодолеят първоначалния шок от пандемията от коронавирус.

    Фирмата, която прави продукти, вариращи от електрически четки за зъби до медицински системи за образна диагностика, заяви, че сравнимите продажби спаднаха с 6% през второто тримесечие до 4,4 милиарда евро (5 милиарда долара), тъй като глобалното разпространение на Covid-19 удари търсенето на потребителските продукти и кара болниците да забавят инсталирането на ново оборудване.
    Пандемията също предизвика 27% увеличение на новите поръчки, тъй като болниците се втурнаха да купуват скенери, вентилатори и оборудване за мониторинг, необходими за подпомагане на пациенти, които се борят с респираторната болест.

    Тези поръчки и забавяне на глобалното разпространение на пандемията трябва да позволят на Philips да подобри скромно своите маржове на продажби и печалба за цялата година, каза главният изпълнителен директор Франс ван Хутен.

    Очакваме да се върнем към растеж и подобрена рентабилност през втората половина на годината, като приемем, че можем да конвертираме съществуващата си книга за поръчки, избирателните процедури се нормализират и потребителското търсене постепенно се подобрява“, каза изпълнителният директор. Philips заяви, че коригираната печалба преди лихвите, данъците и амортизацията (EBITA) падна с 24% до 418 милиона евро за периода април-юни, като победи очакванията на анализаторите за спад до 344 милиона евро.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0