• Adobe надскочи прогнозите на анализаторите

    Adobe надскочи прогнозите на анализаторите

    Софтуерният гигант за графични изкуства, отчете резултатите си за четвъртото тримесечие на фискалната година, които надминаха прогнозите на анализаторите.

    Adobe надскочи прогнозите на анализаторите

    Акциите на Adobe (ADBE) се разклатиха в предварителния пазар, след като гигантът за графичен софтуер отчете финансови резултати за четвъртото тримесечие, които надминаха прогнозите на анализаторите.

    За тримесечието, приключило на 27 ноември, Adobe спечели 2,81 долара на акция, тъй като приходите нараснаха с 14% до 3,42 млрд. долара.

    Аналитиците, анкетирани от FactSet, очакваха коригирана печалба от 2,66 долара на акция при приходи от 3,36 млрд. долара.

    С три „нарастващи категории“ - креативност, цифрови документи и управление на клиентския опит - „ние сме в добра позиция да уловим огромната пазарна възможност, която ни очаква през 2021 г. и след това“, заяви главният изпълнителен директор Шантану Нараен в изявление.

    Сегментът на цифровите медии отчете приходи от 2,5 млрд. долара през тримесечието, което е с 20% повече в сравнение с предходната година.

    Компанията също така насочи анализаторите и инвеститорите към печалба за първото тримесечие от $ 2,78 на акция при приходи от $ 3,75 милиарда.

    Анализаторите от проучването FactSet очакваха печалба от $ 2,59 на акция при приходи от $ 3,5 милиарда.

    "Бизнесът се е оказал устойчив, компанията е действала с дисциплина и е получила поредица от данни в реално време", каза изпълнителният вицепрезидент и главен финансов директор на Adobe Джон Мърфи. „Очакваме с нетърпение да постигнем силен растеж и през 2021 г.

    За фискалната 2021 г. компанията очаква печалба от $ 11,20 на дял при приходи от $ 15,15 млрд. Анализаторите очакват печалба от 11,17 долара на акция при приходи от 14,78 млрд. долара.

    При последната проверка, акциите на Adobe се търгуваха с 0,5% на $ 481,50. Те затвориха редовната търговска сесия в сряда с 2,3%.

    акции компании Adobe

    Оценка на новината

    0