• Apple с визия за производство на собствени електрически автомобили

    Apple с визия за производство на собствени електрически автомобили

    Apple се е насочила към производството на автомобили до 2024 г. като се предполага, че ще създаде революция в технологията за батериите.

    Apple с визия за производство на собствени електрически автомобили

    Apple Inc. върви напред с технологията за самоуправляващи се автомобили и се стреми към 2024 г. да произведе пътническо превозно средство, което може да включва собствена революционна технология на батерията, казаха запознати по въпроса пред Ройтерс.

    Автомобилните усилия на производителите на iPhone, известни като Project Titan, продължават неравномерно от 2014 г. насам, когато за първи път започват да проектират собствено превозно средство от нулата. В един момент Apple сменят посоката на усилията си, за да се съсредоточат върху софтуера и преоценяват целите си.

     Дъг Фийлд, ветеран от Apple, който е работил в Tesla Inc., се завърна, за да наблюдава проекта през 2018 г. и освободи 190 души от екипа през 2019 г.

    Оттогава Apple е напреднала достатъчно и сега се стреми да създаде превозно средство за потребителите, казаха две запознати с усилията и проекта лица, молейки да не бъдат назовавани, тъй като плановете на Apple не са публични. Целта на Apple, да изгради лично превозно средство за масовия пазар, е в контраст с конкуренти като Waymo на Alphabet Inc., която е изградила роботи-таксита, за да превозва пътници в услуга за автономно шофиране.

    От основно значение за стратегията на Apple е новият дизайн на батериите, който може „радикално“ да намали цената им и да увеличи пробега на превозното средство, според трети човек, който е видял дизайна на батерията на Apple.

    Компанията от своя страна отказва да коментира своите планове или бъдещи продукти.

    Apple компании Електромобили

    Оценка на новината

    0