• Amazon придобива подкаст компанията Wondery

    Amazon придобива подкаст компанията Wondery

    Wondery се възползва от вълна от сделки в подкастинг индустрията.

    Amazon придобива подкаст компанията Wondery

    Amazon.com Inc. се съгласи да придобие компанията за подкастинг - Wondery, тъй като доминиращият доставчик на аудиокниги се придвижва към укрепване в друга звукова среда.

    Това е ключов момент за разширяване на предлагането на Amazon Music отвъд музиката, тъй като навиците на слушателите се развиват“, се казва в изявление от базираната в Сиатъл компания за търговия и медии. Финансовите условия не бяха оповестени.

    Wall Street Journal заяви през декември, че Amazon е начело на класацията за придобиване на Wondery с оценка от около 300 милиона долара. Apple Inc. и Sony Music Entertainment проведоха разговори за потенциално придобиване на компанията, която продуцира предавания като „Dirty John“ и „Dr. Death”. Фирмата за подкастинг е търсила цена от 300 до 400 милиона долара, твърдят запознати.

    Amazon, която започна като онлайн продавач на книги, вече има доминираща позиция в аудиокнигите чрез своето подразделение Audible и пусна подкасти през септември 2020г. Компанията е поръчала програми от най-продаваните автори и известни личности, като се очертава като един от най-големите поддръжници на оригинални аудио предавания.

    Въпреки че Spotify Technology SA е най-агресивният купувач на компании за подкастинг през последните две години, шведският аудио гигант реши да не наддава за Wondery.

    Wondery се възползва от вълна от сделки в подкастинг индустрията. Spotify похарчи стотици милиони през последните няколко години, купувайки компании като Ringer и Gimlet Media, докато Sirius XM Holdings Inc. придоби Stitcher.

    Основана през 2016 г. от бившия телевизионен директор - Хернан Лопес, Wondery е продуцирала едни от най-популярните подкасти през последните няколко години. Очаква се приходите й да надхвърлят 40 милиона долара за изминалата година, отбелязаха запознати.

    компании Amazon Wondery

    Оценка на новината

    5.00