• Акциите на Tesla (TSLA) бяха по-ниски в понеделник, прекъсвайки най-дългата си печеливша серия

    Акциите на Tesla (TSLA) бяха по-ниски в понеделник, прекъсвайки най-дългата си печеливша серия

    Спадът идва въпреки целевото увеличение на цената до $ 900 от $ 500 в BofA Securities.

    Акциите на Tesla (TSLA) бяха по-ниски в понеделник, прекъсвайки най-дългата си печеливша серия

    Акциите на Tesla (TSLA) бяха по-ниски в понеделник, прекъсвайки най-дългата си печеливша серия. Спадът идва въпреки целевото увеличение на цената до $ 900 от $ 500 в BofA Securities.

    Акциите все още нарастват с около 15% през последните 5 търговски сесии след масивен ръст през миналата година и силни доставки на автомобили за 4-то тримесечие на 2020 г.

    Анализаторът Джон Мърфи казва, че достъпът на компанията до капитал без или с ниски разходи се превръща в ускорен растеж и „спирала нагоре за акциите“.

    Важно е да се признае, че колкото по-висока е възходящата спирала на акциите на TSLA, толкова по-евтин капитал става за финансиране на растежа, който след това се възнаграждава от инвеститорите с по-висока цена на акциите“, пише Мърфи в бележка до инвеститорите.

    Tesla набра капитал миналата година чрез две предложения с интервал от около 3 месеца, тъй като акциите се увеличаваха до нови върхове на фона на четвърт от рентабилността и включването в индекса S&P 500.

    Анализаторът казва, че Tesla използва „своите акции за набиране на капитал чрез евтини предложения за акции, за да ускори плановете за агресивно изграждане на капацитет в световен мащаб и да повиши значително по-високите единици / приходи, като допълнително затвърждава статута си на доминиращ автомобилен производител на електрически автомобили.“

    Хипер-растежът на Tesla не е задължително да се самофинансира и наистина не е необходимо, когато е с много нисък капитал“, добави той.

    "Просто казано, Tesla е нова разрушителна (автомобилна) компания, която може да бъде или да не бъде доминираща в дългосрочен план, но това няма значение, докато може да запази финансирането на огромен растеж с почти никакво разширяване на капацитета, стимулиращ капитала", написа Мърфи. Той поддържа неутрален рейтинг на акциите.

    В понеделник анализаторът на Credit Suisse - Дан Леви удвои ценовата си цел за акциите от 400 на 800 долара въз основа на „силните маржове“ и способността на компанията да набира капитал.

    Акциите на Tesla се търгуваха с около 5% до средата на сесията в понеделник, прекъсвайки своята 11-дневна печеливша серия, тъй като общите пазари се отвориха по-ниско.

    Китайският конкурент NIO (NIO) достигна рекорд за всички времена, след като през уикенда представи новия си седан с мощна батерия.

    акции компании Електромобили Tesla NIO

    Оценка на новината

    5.00