• Кейти Пери е най-печелившият изпълнител за 2015г. според Forbes

    Кейти Пери е най-печелившият изпълнител за 2015г. според Forbes

    Веднага след Пери се нареждат младите момчета от One Direction, на 4то място в класацията е Тейлър Суифт, която е претендент за първа позиция догодина.

    Кейти Пери е най-печелившият изпълнител за 2015г. според Forbes

    Оказва се, че основният източник на печалба в индустрията са турнетата, а кой е по-добър пример за това, от най-печелившият изпълнител за 2015г. Кейти Пери.
    Младата певица може да се похвали със завидната печалба от 135 млн. долара, което я превръща не само в най-печелившият изпълнител на 2015г., но и в най-печелившата знаменитост изобщо след боксьорите Флойд Мейуедър и Мани Пакиао.
    По време на турнето си Prismatic World Tour, Пери е получавала по 2 млн. брутно на град, като сумата се увеличава след сключването на договорите с Covergirl, Claire’s и Coty.
    На второ място в престижната класация се нарежда групата One Direction с печалба от 130 млн за година, а на трето място е кънтри певецът Гарт Брукс, който през 2015г. си е заработил 90 млн. долара.
    Тейлър Суифт заема почетното четвърто място с печалбата от 80 млн. долара. Русата певица издаде албума „1989”, който беше най-продаваната тава за 2014г. – над 3,6 млн. продадени копия. Печалбата отново се дължи предимно на турнето на Тейлър, от което печели средно по 4 млн. долара на град. Това прави младата певица сериозен конкурент за първата позиция на класацията през идната година.
    На пето място се класират The Eagles, шестото място е за Калвин Харис, на седма позиция е Джъстин Тимбърлейк, венага след него се нарежда Diddy, деветото място държат Fleetwood Mac и на десета позиция в класацията е Лейди Гага.

     

    изпълнител печеливш Кейти Пери

    Оценка на новината

    0