• Кои са номинациите за Златен глобус?

    Кои са номинациите за Златен глобус?

    Драмата "Карол" с Кейт Бланшет води с 5 номинации.

    Кои са номинациите за Златен глобус?

    Церемонията на 73-ите награди „Златен глобус“ ще се състои на 16 януари 2016-та година в Лос Анджелис. Номинациите вече станаха известни, а ето и най-интересните:

    Лентата „Каръл“ с Кейт Бланшет води класацията с цели 5 номинации наградите „Златен глобус“ във филмовите категории. След него следват филмите „Големият залог“, „Завръщането“ и „Стив Джобс“ с по четири номинации.

    Номинираният „Каръл“  ще се състезава за наградата за „най-добра драма“ с „Лудия Макс“, „Пътят на яростта“, „Завръщането“, „Стаята“ и „Спотлайт“.

    За „най-добра анимация“ пък са номинирани „Добрият динозавър“, „Аномализа“, „Отвътре-навън“, „Овцата Шон: Филмът“ и „Фъстъчетата: Филмът“.

    Претендентките за приза „най-добра актриса във филмова драма“ са Кейт Бланшет („Каръл“), Бри Ларсън („Стаята“), Руни Мара („Каръл“), Сирша Ронан („Бруклин“) и Алисия Викандер  („Момичето от Дания“).

    В категорията за „най-добър актьор се състезават Браян Кранстън („Тръмбо“), Леонардо ди Каприо („Завръщането“), Еди Редмейн („Момичето от Дания“), Майкъл Фасбендер („Стив Джобс“) и Уил Смит („Сътресение“)

    В категорията за „най-добър сценарии“ са номинарани сценаристите на филмите „Големият залог“, „Стаята“, „Стив Джобс“, „Спотлайт“ и „Омразната осморка“.

    Кой ще са победителите, ще стане ясно на 10-ти януари. Водещ на шоуто за 4-та поредна година ще бъде британският комик Рики Джървейс.

    номинации Златен глобус

    Оценка на новината

    0