• Addidas ще печата маратонки на 3D принтер

    Addidas ще печата маратонки на 3D принтер

    Компанията уверява, че средната подметка на всеки чифт от новата марка маратонки, може да се прави по поръчка.

    Addidas ще печата маратонки на 3D принтер

    Компанията за спортни стоки „Adidas“ представи наскоро модела маратонки „Futurecraft 3D“. Това са специални обувки за бягане с триизмерно отпечатана средна подметка. Addidas посочва, че средната подметка, може да се направи по мярка, за да отговори на индивидуалната нужда на всеки клиент.

    Самите измервания, които се необходими за 3D-принтираната част от обувката, се правят докато хората тичат върху фитнес-тренжора. В бягащата пътека са интегрирани сканиращи устройства, които предават измерванията към компютър. Той, от своя страна, създава проект за средна подметка, а след това файлът се изпраща към триизмерен принтер.

    За изработването на такава подметка е нужно селективно лазарно синтероване (SLS). При тази техника лазер разтопавя прахообразни материали. Addidas работи с компанията за триизмерно принтиране Materialise, за да усъвършенства процеса.

    Това не е нещо иновативно на пазара. Някои от конкурентите на Addidas вече произвеждат 3D-принтирани обувки.Nike, например, представи модел, направен с друга дигитална техника – триизмерно плетене.

    Addidas 3D-принтирани маратонки

    Оценка на новината

    0