• Детска книга на Лейди Даяна беше продадена на търг

    Детска книга на Лейди Даяна беше продадена на търг

    Книгата „Nobody goes to Toyland”, написана от английския автор Инид Блайтън е била четена от принцесата през 1960 година.

    Детска книга на Лейди Даяна беше продадена на търг

    Детска книжка, четена от принцеса Даяна беше продадена на търг. От вътрешната страна на корицата Лейди Даяна е написала името си, а книгата „Nobody goes to Toyland” от английския автор Инид Блайтън е била четена от принцесата през 1960 година. Сред колекцията за продажба са включени и други 2 книги, принадлежали на двете по-големи сестри на Даяна – Лейди Сара и Лейди Джейн.

    Колекцията от книги са били продадени за 4626 долара на частен колекционер. Тази сума е три пъти по-голяма първоначално обявената цена от 1500 долара. Четивата са били собственост на семейството на Лейди Даяна до 1975 година. След това са били подарени на кралския лакей.

    Книгите представлявали голям интерес за колекционерите във Великобритания. Директорът на аукционната къща сподели пред британския вестник „Дейли Мирър“, че принцеса Даяна все още е много популярна фигура за британската общественост и в частност сред колекционерите.

    Лейди Даяна детска книга

    Оценка на новината

    0