• Българският филм "Съдилището" отпадна от надпреварата за "Оскар"

    Българският филм "Съдилището" отпадна от надпреварата за "Оскар"

    Имената на предпочетените от Американската филмова академия заглавия за чуждестранен Оскар ще бъдат обявени на 14 януари, а церемонията по връчването на 88-ите кинонагради е насрочена за 28 февруари в Лос Анджелис.

    Българският филм "Съдилището" отпадна от надпреварата за "Оскар"

    Филмът „Съдилището“ отпадна от надпреварата за „Оскар“ в категорията за „най-добър чуждоезичен филм“. Той беше сред 80-те предложения за наградата тази година, но отпадна от финалния списък с деветте филма, от които един ще грабне статуетката.

    Електронни издания  на едно от най-авторитетните списания  в Америка класира българската продукция сред заглавията, които заслужават да влязат в списъка с деветте преди окончателните номинации. Причината, която изтъква списанието, е че българския филм „Съдилището“ представя наболелия проблем с бежанците по много адекватен начин.

    Иначе за престижната статуетка остават да се борят: белгийският филм „Съвсем нов завет“, колумбийският „Прегръдка на змията“, финландският „Фехтовачът“, датският „Война“, германската прожекция „Лабиринтът на лъжите“, „Синът на Саул“ от Унгария, ирландският филм „Вива“ и френско-турската копродукция „Мустанг“.

    филмът "Съдилището" награди "Оскар" най-добър чуждоезичен филм

    Оценка на новината

    0