• Как големите компании глезят служителите си?

    Как големите компании глезят служителите си?

    Всички ние прекарваме голяма част от деня си на работното място, ето защо е нормално да искаме да се чувстваме добре и да ни е комфортно, докато сме там. Някои от големите компании по света предлагат изключителни екстри на своите служители и им осигуряват големи привилегии, като допълнителни почивни дни и безплатни забавления.

    Как големите компании глезят служителите си?

    Всички ние прекарваме голяма част от деня си на работното място, ето защо е нормално да искаме да се чувстваме добре и да ни е комфортно, докато сме там. Някои от големите компании по света предлагат изключителни екстри на своите служители и им осигуряват големи привилегии, като допълнителни почивни дни и безплатни забавления. Подбрали сме 13 от най-големите компании в света, намерили начин да радват своите служители и да ги карат да се чувстват добре, чрез „специално отношение”.

    Шведската компания Spotify покрива разходите за консултация и лечение на свои служители, които имат репродуктивни проблеми. Компанията REI, която се занимава с продажбата на спортни стоки и излети, дава на служителите си 2 дни платен отпуск всеки месец. Тези 2 дни са предвидени за спорт, разходки и отдих сред природата.

    World Wildlife Fund (WWF) прави специални „панда петъци”.  С това всеки служител има право да не работи поне един петък в месеца. PwC помага на служителите си да изплащат студентските си заеми, които са голям проблем за младежите в САЩ.

    Airbnb беше определена, като най-доброто работно място в света за 2015г. Компанията дава на служителите си стипендии за пътуване в различни държави. Платформата за облачни услуги Twilio подарява на всичките си служители електронни четци Kindle и  всеки месец им дава по 30 долара за закупуването на е-книги.

    Две от най-големите социални мрежи, също имат не по-малко страхотни привилегии – Twitter осигурява масаж и акопунктура в офисите си, а Facebook  дава по 4000 долара на всеки служител, на когото му се роди дете.

    Една от най-големите и влиятелни компании в света Walt Disney Studios, предлага на служителите си, на техните семейства и приятели, напълно безплатно използване на всички атракции в световноизвестния Disney парк.

    Zillow също мисли за младите майки. Компанията покрива разходите на „новоизлюпените” майки, ако по време на работа се налага да пътуват до дома си или яслата, за да кърмят или да се погрижат за детето  си.

    Epic System Corporation предлага на дългогодишните си служители (повече от 5 години) допълнителен 4 седмичен платен отпуск всяка година. Служителите на Asana пък, могат да посещават курсове за кариерно и личностно развитие, които компанията покрива.

    Разбира се и Google попада в списъка с компании, предлагащи помощ и привилегии на служителите си. Гигантът превежда на съпруга/съпругата на починал служител 50% от заплатата на служителя в продължение на 10 години след смъртта.

    служители глезотии какво предлагат компаниите

    Оценка на новината

    0