• Беднякът - милиардер

    Беднякът - милиардер

    90 годишният милиардер, винаги се е славел с репутация на икономичен човек, което му е помогнало да развие бизнеса си и да се превърне в един от най-богатите хора в света.

    Беднякът - милиардер

    Определен от списание Forbes за 4-тия най-богат човек на планетата, собственикът на Ikea Ингвар Кампрад е горд собственик на гардероб, пълен с дрехи втора употреба. 90 годишният милиардер, винаги се е славел с репутация на икономичен човек, което му е помогнало да развие бизнеса си и да се превърне в един от най-богатите хора в света.

    „Не мисля, че нося нещо, което не е било купено на битпазар. Това означава, че искам да дам добър пример” – споделя Кампрад. Той добавя още, че хората от града, в който е израснал са икономични и пестеливи и е заложено в природата му да е такъв.

    Икономичните навици на Кампрад са известни от години. През 2008г. например, сметка от 22 долара за фризьор, разбива разчертания му бюджет на пух и прах. „Обикновено се опитвам да отида на фризьор, когато се намирам в развиваща се държава. Последният път беше във Виетнам” – споделя Кампрад.

    През 1973г. избягва високите данъци в Швеция, като се мести в Дания, а след това в Швейцария – отново заради по-ниски данъци.

    От няколко години насам, Кампрад постепенно се оттегля от бизнеса, като оставя синовете си да го ръководят.

    бизнес новини Ikea Ингвар Кампрад милиардер икономичен милиардер

    Оценка на новината

    0