• Най-четените книги в света

    Най-четените книги в света

    За всички начинаещи и напреднали читатели, сме подготвили 10 от най-издаваните книги в света.

    Най-четените книги в света

    Една страхотна тенденция се заражда в последно време – четенето отново е на мода! Изключително лесния достъп до електронни и хартиени книги, улеснява пораждането на модната вълна.

    За всички начинаещи и напреднали читатели, сме подготвили 10 от най-издаваните книги в света. Някои от книгите са наистина страхотни и си заслужават четенето, но за други нямаме обяснение, как са попаднали в челната десятка.

    10. „Дневникът на Ане Франк”, Ане Франк

    „Дневникът на Ане Франк” е написана на базата на записките от дневника на Ане Франк – еврейско момиче, укривало се в продължение на 2 години със семейството си по време на нацистката окупация в Холандия. Книгата е издадена в 27 млн. екземпляра.

    9. „Мисли и забогатявай”, Наполеон Хил

    Това е мотивационна книга, която при издаването си става тотален хит и задължително четиво сред хората, които се стремят към успех в живота и кариерата си. Превръща се в пътеводител на амбициозните хора и бива издадена в 30 млн. екземпляра.

    8. „Отнесени от вихъра”, Маргарет Мичъл

    Превърнала се в световна класика, „Отнесени от вихъра” печели наградата Пулицър, както и „Оскар”. Драматичната любовна история на Скарлет О’Хара грабва сърцата на милиони и през годините е издавана в 33 млн. екземляра.

    7. „Здрач”, Стефани Майър

    Само първата книга от поредицата за любовта между вампир и младо момиче е издадена в 43 млн. екземпляра. Книгите на Майър станаха изключително популярни по цял свят, а филмите по поредицата са преведени на повече от 38 езика.

    6. „Шифърът на Леонардо”, Дан Браун

    Уникалният начин по който е написана книгата, в смесица от исторически факти и интересни събития й носи едно от челните места в класацията на най-четените книги и Дан Браун се записва с 57 млн. издадени екземпляра от феноменалния роман.

    5. „Алхимикът”, Пулу Коелю

    Паулу Коелю публикува „Алхимикът” през 1987г. и от тогава книгата е издадена в 65 млн. екземпляра. „Алхимикът” е преведен на повече от 67 езика, а Коелю се превърна в един от най-влиятелните и четени писатели на нашето време.

    4. „Властелинът на пръстените”, Дж. Р. Р. Толкин

    „Властелинът на пръстените” бива издавана в над 103 млн. екземпляра и нама човек, който да не е чувал за едноименната книга. По нея е заснета трилогия, състояща се от филмите: "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена ", " Властелинът на пръстените: Две крепости" и " Властелинът на пръстените: Завръщането на краля"

    3. „Хари Потър”, Дж. К. Роулинг

    Невероятните магически приключения на младия магьосник завладяха цял свят и достигнаха тираж от 400 млн. екземпляра. 7-те книги от поредицата са филмирани и влизат в списъка на най-касовите филми в историята.

    2. „Цитатите на Мао Цзедун”, Мао Цзедун

    „Цитатите на Мао Цзедун” или още наричана „Червената книжка” е сборник обясняващ на китайския народ, идеологията на ККП. Издадена е в 820 млн. екземпляра.

    1. Библия

    Библията е написана преди около 16 века и е колекция от 66 книги. Не е ясно колко точно са издадените екземпляри на Библията.
     

    книги любители на книги най-издаваните книги най-четените книги какво да четем

    Оценка на новината

    0