• Доказано е: щастието се купува с пари!

    Доказано е: щастието се купува с пари!

    Щастието не се купува с пари? Така беше до вчера. Днес разбрахме, че можем да си купим щастие с пари и това е научно доказано.

    Доказано е: щастието се купува с пари!

    Щастието не се купува с пари? Така беше до вчера. Днес разбрахме, че можем да си купим щастие с пари и това е научно доказано.

    В последното си проучване, учени от Университета в Кеймбридж установяват, че хората, които си купуват продукти и услуги, отговарящи на характера им и изразяващи тяхната индивидуалност са в пъти по-щастливи от тези, които не го правят.

    Изследвани са близо 77 000 трансакции на почти 650 доброволци. Изследването се основава на „разделно харчене”. Има 5 категории, в които се определят харчовете на доброволците:

    - отвореност към нови преживявания
    - екстровертност
    - любезност
    - добросъвестност
    - невротизъм

    Харчовете за вечеря навън например, спадат към категорията на екстровертите, а разходите за домашни любимци отиват в категория любезни. След класифициране, учените съпоставят харчовете с характерите на доброволците. По този начин те установили, че хората, които „си угаждат” и харчат пари за продукти и услуги, отговарящи на индивидуалността им са по-щастливи.

    „Когато купуваме нещо, отговарящо на нашия характер, ние храним психиката и душата си. Това може да се окаже от голямо значение за нашето щастие.” – коменитра Джо Гладстоун, който е един от авторите на изследването.

    Какъв е извода? Внимавайте с „харчлъка”, но не забравяйте да угодите на индивидуалните си нужди и да помислите за себе си!

    пари щастие щастието не се купува с пари щастието се купува с пари наука

    Оценка на новината

    0