• Социални мрежи вместо социален контакт

    Социални мрежи вместо социален контакт

    Страховете се превърнаха в реалност. Прекарваме повече време в социалните мрежи, вместо да общуваме лице в лице.

    Социални мрежи вместо социален контакт

    Страховете се превърнаха в реалност. Прекарваме повече време в социалните мрежи, вместо да общуваме лице в лице. Създаделят на компанията Марк Зукърбърг заяви, че потребителите на Facebook, Instagram и Messenger прекарват средно по 50 мин. на ден в социалните мрежи.

    Тук обаче не се включва WhatsApp – друго мобилно приложение за съобщения, притежавано от Facebook. За сравнение, комуникацията на живо е сведена до около 40 минути на ден, която включва разговори с колеги, приятели, родители и др.

    През свободното си време, хората предпочитат както да висят в социалните мрежи, така и да гледат телевизия. Пред малкия екран, хората прекарват по над 2 часа на ден. Четенето на книги не е предпочитана дейност и заема 20 мин от денонощието на хората.

    Според шокиращите данни, някои родители прекарват повече време в социалните мрежи или пред телевизора, вместо да се грижат за децата си.

    Все пак, изследването е правено единствено в САЩ, очаква се съвсем скоро такова изследване да има в Европа и в частност България.

    социални мрежи Свободно време Телевизия

    Оценка на новината

    0