• Само 40% от работодателите осигуряват вода за служителите си

    Само 40% от работодателите осигуряват вода за служителите си

    Около 30% от работещите, пият по-малко от един литър на ден, но това количество не е достатъчно за поддържането на оптимален воден баланс в организма и може да доведе до негативни последици – умора, главоболие, отпадналост, болки в бъбреците и др.

    Само 40% от работодателите осигуряват вода за служителите си

    Според изследване на Алфа Рисърч, повече от половината работодатели в България не осигуряват вода за служителите си.

    Интересното е, че едва 40% от босовете осигуряват вода, също толкова получават и ваучери за храна, както и работно облекло.

    Около 30% от работещите, пият по-малко от един литър на ден, но това количество не е достатъчно за поддържането на оптимален воден баланс в организма и може да доведе до негативни последици – умора, главоболие, отпадналост, болки в бъбреците и др. Хората, които пият един или повече литри, споделят, че са по-тонизирани и концентрирани в работата си. Доказано е, че редовният прием на вода подобрява работоспособността на служителите и атмосферата на работното място, тъй като води до по-добро настроение и издържливост на физически и психически натоварвания.

    Специалистите са единодушни, че водата на работното място е от изключително важно значение за всички служители и допринася за по-ефективен работен процес. Именно затова, работодателите у нас са съветвани да осигуряват минерална вода за своите подчинени.

    офис Минерална вода вода работодателите не осигуряват вода за служителите

    Оценка на новината

    0