• Apple и Google са в съревнованиe за най-скъпа марка в света

    Apple и Google са в съревнованиe за най-скъпа марка в света

    Brand Finance направи своята класация за 500-те най-скъпи брандове в света. Класацията се изготвя след оценка на хиляди световни марки.

    Apple и Google са в съревнованиe за най-скъпа марка в света

    Brand Finance направи своята класация за 500-те най-скъпи брандове в света. Класацията се изготвя след оценка на хиляди световни марки.
    Челна позиция в класацията заема Google като успява да измести технологичния гигант Apple от мястото.

    Стойността на интернет компанията Google е нарастнала до 109.470 млрд. долара. Третата позиция се заема от Amazon. Компанията е оценена на стойност 106.396 млрд. долара. Веднага след Amazon се нареждат Microsoft, Samsung, Verizon, Facebook, Walmart и други.

    Apple остана на второ място в класацията. Компанията е поевтиняла с 38.777 млрд. долара, стигайки до оценката от 107.141 млрд. долара. След пускането на класацията, акциите на Apple поскъпнаха с 6%, а капитализацията й достигна 676.94 млрд. долара. Рязкото поскъпване вероятно е свързано с продажбите на емблематичния за компанията iPhone. За последното тримесечие компанията е направила 78.29 млн. продажби на смартфона. Така Apple отново се върна на челната позиция, която държи от години. 

    От 2011г. насам Apple заема челна позиция в класацията за най-скъпа компания. Тогава гигантът измести Exonn Mobile. Въпреки, че Google за момент зае челната позиция, не се очаква скоро отново да има шанс да го направи.

    Apple google Brand Finance най-скъпа компания в света

    Оценка на новината

    0