• Иновативните подходи ще променят икономиката

    Иновативните подходи ще променят икономиката

    В страната ни все по-често се появяват талантливи млади хора, които успяват да създадат иновации.

    Иновативните подходи ще променят икономиката

    В страната ни все по-често се появяват талантливи млади хора, които успяват да създадат иновации. София е една от столиците в ЕС, с най-бърз растеж на предприемаческа дейност и инвестиции в стартъпи.

    Всяка стартъп компания поема голям риск, заемайки се с дадена дейност и инвестирайки в нея време и капитал и това от една страна може да се разглежда като иновация.
    „Иновация може да се нарече всеки процес или нов продукт, който предприятията внасят в дейността си. Те могат да бъдат част от организацията, производството и маркетинга на дадена компания.”, казва проф. Теодора Георгиева, която е част от фондация Приложни изследвания и комуникации. Георгиева също заема поста на председател на Иновационния съвет.

    Благодарение на иновативните предприемачи в страната, България успява да се предвижи към 38-о място в класацията на световния индекс за иновации. Много държавни структури и висши учебни заведения са важна част от двигателя, който създава иновации в страната ни.

    За да се подобри предприемаческата среда в страната трябва да се вземат в предвид успешните примери, давани от първенците в тази сфера. Германия, Англия и всички Скандинавски страни постоянно инвестират в своите стартъпи. Стимулирането на младите хора да работят по своите идеи и да ги превърнат в нови услуги и продукти, котиращи се на световния пазар, е важна стъпка за подобряването на икономиката на една държава.
    Много страни по света не спряха да дават добро начало на новите предприемачи и им даваха финансова подкрепа, независимо от световната криза, която се усети тежко навсякъде.
    За съжаление в България хората все още не са достатъчно сигурни и спокойни, за да започнат да инвестират в своите идеи.
     

    стартъпи финансиране на стартъпи държавна икономика Иновационен съвет

    Оценка на новината

    0