• България изпреварва Франция в класация за вино и гурме култура

    България изпреварва Франция в класация за вино и гурме култура

    Американското списание Winemag поставя България на второ място в класацията си за най-добро вино.

    България изпреварва Франция в класация за вино и гурме култура

    Американското списание Winemag поставя България на второ място в класацията си за най-добро вино. Winemag е списание за вино и гурме и в класацията му попадат само най-добрите страни в тази сфера.

    За да влезе в класацията помогнаха Пловдив и Тракийската низина, които представиха страната ни. В тези области се произвежда вино от сортове грозде, които могат да се намерят само и единствено там. Освен това Пловдив печели журито с невероятните си изби и култура.

    Първи в класацията е град Кафаяте в Аржентина. Градът е известен с виното си от сорт Малбек, произвеждано високо в планините. Веднага след България се нареждат Канарските острови, където лозовите масиви растат във вулканични скали.

    „От едната страна Черно море, от другата страна – Гърция, а по средата Тракийската низина в България, която съчетава археологически чудеса със съвременни вина.”, описва се България в Winemag.

    Страната ни значително изпреварва Франция, която е на пета позиция в класацията. Лондон, Калистога и Сицилия също попадат в класацията, а десетата позиция се заема от Худ Ривър в САЩ.

    Пловдив и Тракийската низина, както и Мелник са известни със своите вина и всяка година привличат хиляди чуждестранни и български туристи. Поставянето на страната ни в класация на списание от подобен ранг може сериозно да повлияе на туризма, на търсенето и предлагането, както и разбира се, на икономиката на страната. 

    Пловдив производство на вино винен туризъм в България Тракийска низина

    Оценка на новината

    5.00