• България ще се превърне в най-големия производител на текстилни изделия

    България ще се превърне в най-големия производител на текстилни изделия

    Една от най-големите фабрики за производство на текстил се намира в Южна България.

    България ще се превърне в най-големия производител на текстилни изделия

    Френския радио и телевизионен канал Francetvinfo информира, че България е напът да стане един от най-големите производители на текстилни продукти. В момента над 30 000 работници работят в тексилната сфера.

    Една от най-големите фабрики за производство на текстил се намира в Южна България. Там едни от най-големите брандове произвеждат своите дрехи.
    Как,обаче страната ни успява да се превърне в конкурентна сила в това отношение? Според Franctvinfo най-голямото предимство е евтината работната ръка.

    „Служителите работят по 8 часа на ден и взимат около 230 евро месечно. Това е много по-малко от сумата, която взимат работниците, вършещи същата работа в Китай.“, посочва каналът.

    В завода за текстил, намиращ се в България се произвеждат над 5000 артикула всеки ден. Това означава, че освен с евтина работна ръка, България разполага и с огромна производителност и компетентни кадри. Една изискана дреха, произведена за 15 евро, се продава във Франция за 150 евро. Това е 10 пъти по-висока цена. Според френската информационна телевизия това е тайната на конкурентните цени.

    текстилно производство производство на дрехи в България

    Оценка на новината

    5.00