• Пазарът на бира отчита най-високия си ръст от 2010г. насам

    Пазарът на бира отчита най-високия си ръст от 2010г. насам

    През последните няколко години пазарът на бира се е разраснал.

    Пазарът на бира отчита най-високия си ръст от 2010г. насам

    Бранимир Братанов, маркетинг директор на Карлсберг България, отчита, че пазарът на бира в България се е расраснал през последните две години. Секторът е отчел ръст от 5.7% през миналата година, благодарение на дългото лято. Това е най-високият отчетен ръст от 2010г. насам.

    Братанов отчита, че на българския пазар има голяма конкуренция в бирения сектор и всяка компания търси нови начини да стигне до върха. Напоследък нашумя и крафт бирата като в страната има 14 пивоварни, които произвеждат таково пиво.

    Карлсберг България” се съобразява с интересите на потребителя. Все по-често се търдят бири от различни страни, с по-екзотичен вкус.”, казва Братанов.
    През слдващата година компанията ще се съсредоточи върху производството на сайдер – напитки, които да бъдат насочени към клиентите, които не харесват толкова бирата, колкото освежаващия вкус в топлите летни дни.

    Бранимир Братанов, както и други експерти, прогнозират, че 2017г. ще е по-трудна за сектора. По думите му това се дължи на бързия растеж на пазара през последните няколко години, но уверява, че компанията е достатъчно подготвен за такъв сценарии.

    Carlsberg "Карлсберг България" "Карлсберг Груп" ръст в пазара на бира ръст в търсенето на бира

    Оценка на новината

    0