• 20.4% повече българи пътуват в чужбина през януари 2017г.

    20.4% повече българи пътуват в чужбина през януари 2017г.

    През януари се отбелязва ръст на пътуванията в чужбина.

    20.4% повече българи пътуват в чужбина през януари 2017г.

    През януари се отбелязва ръст на пътуванията в чужбина – с 20.4% на годишна база, достигайки близо 370 000 души. През този месец пътуванията с други цели (обучение, гостуване, посещение на мероприятия) са формирали най-голям процент – 50.7%. Веднага след това се нареждат служебните анагажименти – 27.1% и почивките – 22.2%.

    През 2016г. също се отчита ръст в пътуванията на българи към чужбина. 20%, от всички резервации на полети, са направени за Лондон. Това е и най-големият процент. За поредна година Лондон се оказва най-желаната дестинация сред българите. За разлика от други години, обаче най-предпочитаното летище за кацане е Станстед, а предишният шампион Лутън отбелязва спад от 13.4%.

    На второ място в класацията за желана дестинация се нарежда Милано, изпреварвайки Франкфурт. Веднага след това се нарежда Берлин с 4.3% пристигнали българи и чак на четвърто място остава Франкфурт с 4.1% пътуващи от България.

    През януари и февруари 2017г. Лондон отново държи първото място за пътувания, а веднага след него се нареждат Рим и Милано. Що се отнася до самолетните компании, българите предпочитат да летят с нискотарифните Ryanair, WizzAir и Bulgaria Air.

    нискотарифни самолетни компании ръст в пътуванията в чужбина пътувания в чужбина напускане на страната

    Оценка на новината

    0