• "Ние сме първите мигранти към роботиката"

    "Ние сме първите мигранти към роботиката"

    Какво ни очаква в бъдеще? Ще живеем ли наравно с роботите или те ще ни изместят от работните места? Това са въпроси, които изключително вълнуват света.

    "Ние сме първите мигранти към роботиката"

    Какво ни очаква в бъдеще? Ще живеем ли наравно с роботите или те ще ни изместят от работните места? Какви са перспективите пред изкуствения интелект и може ли той да надхвърли очакванията? Ще се окажат лихората излишни някой ден?
    Това са въпроси, които вълнуват света в ерата на развитите технологии. Доминик Бьозл, старши мениджър „Кооперативни иновации” в немска компания за роботика, казва пред Bloomberg TV Bulgaria, че „ние сме първите мигранти към роботиката”.

    Нашите внуци от своя страна, ще бъдат първото поколение, свикнало с роботите. Бьозл изразява мнение, че според него притесненията, свързани със загубата на работни места, са напълно излишни. Според него ще стане точно обратното – ще се отворят много нови работни места. Бьозл дава и добър довод – „Роботите не са толкова добри, колкото си мислим. Те имат ограничена функция”. Обикновено роботите имат определена спецификация, позволяваща им да правят едно определено нещо, но не и други неща.

    Според бизнес общността в Европа, регулаторните органи трябва да внесат известни промени относно използването на изкуствен интелект, тъй като той твърде бързо навлиза в много индустрии и е много вероятно те коренно да се променят. Бьозл е на мнение, че отношението на хората към роботите скоро ще се промени драстично и то в положителна посока.
    Остава въпросът дали света е готов да посрещне промените, които роботиката ще донесе със себе си. 

    изкуствен интелект роботика навлизане на изкуствения интелект в индустриите загуба на работни места

    Оценка на новината

    0