• Защо акциите на някои компании струват по-малко от билетчето в градския транспорт?

    Защо акциите на някои компании струват по-малко от билетчето в градския транспорт?

    Да търгуваш с акции не е лесна работа, но носи добри резултати.

    Защо акциите на някои компании струват по-малко от билетчето в градския транспорт?

    Да търгуваш с акции не е лесна работа, но носи добри резултати. Ако решите да закупите акциите на някоя компания, Вие автоматично ставате част от акционерите и имате думата във взимането на важни решения относно бъдещето на дружеството. Освен това ще получите част от печалбата за предходната година.

    А, колко струва билетчето за градския транспорт? Цената на правото да се возите в рейса е малко по-висока от цената на акциите на водещи компании, търгувани на БФБ. Друга разлика е, че закупувайки акции получавате дивиденти, а закупувайки билетче – губите пари. Предлагаме на Вашето внимание няколко компании, чиито акции са на цена под 1.60 лв. Имайте предвид, че решението Ви за инвестиция не бива да се основава само на цената и информацията, която ще прочетете не е препоръка за покупко-продажба.

    Евроинс – акциите се търгуват около 0.89 лв.
    Цената е драстично по-ниска от цената на билетчето. 2016г. не беше най-печелившата за застрахователната компания. Отчетен е спад на приходите с 1.6 на сто, в сравнение с 2015г. Директният бизнес на компанията, обаче, нараства с 22.8% през изминалата година.

    Доверие Обединен Холдинг – акциите се търгуват около 1.16 лв.
    Книжата на компанията добавиха над 50%. Холдингът предизвиква голям интерес сред инвеститорите и притежава участия в над 20 предприятия.

    Централна кооперативна банка – акциите се търгуват около 1.59 лв.
    Банката е собственост на Химимпорт. По последни данни ЦКБ управлява активи на стойност 4.85 млрд. лв. Оценката й е за 180 млн. лв.

    Сирма Груп Холдинг – акциите се търгуват на цена около 1.17 лв.
    Миналата година технологичната компания обяви печалба на стойност 2.4 млн. лв. Пазарната й капитализация възлиза на по-малко от 70 млн. лв. Компанията има присъствие и на пазара на САЩ, така че продажбите й със сигурност ще се увеличат.

    Елхим Искра – акциите се търгуват на стойност около 1.27 лв.
    Компанията произвежда оловно-кисели стартери и е част от Стара планина Холд. Печалбата на компанията преди облагане с данъци за 2016г. е на стойност 1.2 млн. лв. Инвеститорите я оценяват на 31 млн. лв.

    БФБ-София градски транспорт цена на акциите цена на билетчето в градския транспорт

    Оценка на новината

    0