• Защо да пием топла вода всеки ден?

    Защо да пием топла вода всеки ден?

    Всеки знае, че за да поддържа тялото си здраво и силно трябва да пие много вода.

    Защо да пием топла вода всеки ден?

    Всеки знае, че за да поддържа тялото си здраво и силно трябва да пие много вода. Водата прочиства организма от вредните токсини, тонизира, освежава и дава енергия на ума и тялото.  Най-полезна за тялото е минералната вода с високо PH, но експертите препоръчват да пием и преварена вода.

    В процеса на преваряване, водата се отървава от тежките метали и вредни съединения, които не са благоприятни за човека. Всъщност ние приемаме тези тежки метали чрез употребата на чешмяна вода. Именно това може да предизвика здравословни проблеми, умора, отслабване на имунната система, проблеми с кожата и стомаха и много други.

    Можете да си направите един експеримент у дома, с който ще се уверите, че чешмяната вода не е полезна за Вас – просто трябва да оставите чаша чешмяна вода да ври 5 минути на котлона. След това ще можете да видите всички вредни вещества, които са се утаили на дъното на съда.

    А, ето и защо експертите препоръчват употребата на поне една чаша топла вода дневно.

    1. Топлата вода отпуска мускулите. Спазмите в мускулите могат да бъдат болезнени, затова експертите препоръчват на спортистите да пият чаша топла вода след изтощителна тренировка.

    2. Можете да се отървете от сухата кожа и акнето ако пиете чаша топла вода всеки ден. Тя не само ще хидратира тялото, но и ще се отрази много добре на кожата Ви.

    3. Ако страдате от подут стомах, пийте една чаша топла вода преди закуска и една след това.  Така ще събудите организма си и ще стимулирате работата на стомаха.

    4. Топлата вода намалява киселините в стомаха и спомага за премахването на пикочни и бъбречни инфекции.

    5. Пиенето само на една чаша топла вода на ден може да ускори метаболизма Ви и да спомогне за намаляване на теглото.

    6. Пиенето на топла вода спомага за изхвърлянето на вредните токсини от тялото и стимулира по-добрата работа на бъбреците.

    7. Колкото и невероятно да звучи – топлата вода спомага за намаляване на кашлица, стимулира имунната система и така помага за бързо оздравяване. Пиенето на топла вода се препоръчва силно на астматици.

    Водата е изключително важна за тялото на човека. Не пренебрегвайте приемането на течности през целия ден, но се въздържайте да пиете чешмяна вода. Макар, че преди да стигне до дома Ви, чешмяната вода се пречиства, тя все пак минава през множество тръби. Влажната среда в тях е предпоставка за образуване и живот на редица бактерии и вредни вещества, които могат да навредят на организма. Затова експертите препоръчват преваряването на чешмяната вода преди употреба. Само една чаша на ден от нея е достатъчно. Най-добре през целия ден приемайте минерална вода и не забравяйте да погледнете дали PH-то й е над 7.

    За човешкия организъм, най добрата вода е тази с алкална среда – тоест над 7. Всяка вода на която е оказано PH< 7 е с киселинна среда и това я прави негодна за всекидневна употреба и вредна за организма. Според класацията на независимата международна агенция Fonteine, най-полезната българска вода, която се препоръчва за всекидневна употреба е Минерална вода „Горна Баня” 1.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00