• Как Wi-fi ще стане безполезен?

    Как Wi-fi ще стане безполезен?

    Технологиите се развиват всеки ден и компаниите във всички сектори се стремят да се нагаждат според търсенето на потребителя.

    Как Wi-fi ще стане безполезен?

    Технологиите се развиват всеки ден и компаниите във всички сектори се стремят да се нагаждат според търсенето на потребителя. Всички ние искаме да видим развитието на технологиите, но едва ли някой от нас се е замислял, че нещата, без които не можем днес, някои ден ще станат абсолютно безполезни.

    Говорим за Wi-fi. Съвременните технологии за безжичното предаване на данни вече започнаха да изместват технологията. В съвсем кратко бъдеще Wi-fi ще стане абсолютно излишна.
    Тъй като мобилните оператори видяха жаждата на потребителя за повече мобилен интернет, много от тях започнаха да предлагат неограничен такъв.

    Според някои статистики именно това е причината все повече хора да разчитат на неограничния си мобилен интернет, за да търсят информация в интернет, да гледат видеа и да посещават социалните мрежи. Потребителите, които са се възползвали от тарифни планове, включващи неограничен мобилен интернет, вече нямат необходимост от това да търсят места с Wi-fi.

    В момента половината от мобилния трафик се генерира чрез включване към Wi-fi на обществени места като стадиони, паркове, летища и други. Според консултантската компания Telecom Media Finance Associates съвсем скоро този процент ще спадне драстично, достигайки едва до една трета.

    Wi-fi обаче, все още се ползва в домашна среда. За момента това е най-доброто средтсво, което да свързва няколко различни устройства към интернет по едно и също време. Това означава, че докато не се появи по-добра алтернатива Wi-fi има светло бъдеще.

    Wi-Fi безжичен интернет мобилни оператори неограничен мобилен интернет

    Оценка на новината

    5.00