• Столицата предлага добри условия за живот според международна класация

    Столицата предлага добри условия за живот според международна класация

    София отново намира място в престижна международна класация.

    Столицата предлага добри условия за живот според международна класация

    София отново намира място в престижна международна класация. Този път става въпрос за най-добър град за живот. Изследването е направено от консултантската компания Mercer и събира 231 града.

    Столицата ни заема 116-то място и държи стабилни позиции. През 2016г. София е била на 115-то място, но тогава в класацията са взели участие 230 града. Според класацията на Mercer най-добрият град за живот е Виена. Това е осмата поредна година, в която австрийската столица заема първата позиция.

    Цюрих, Оукланд, Мюнхен и Ванкувър допълват челната петица на Mercer. Сред 10-те най-добри са и Женева, Базел, Копенхаген и други. Най-лоши условия за живот са отчетени в Банги, Сана и Багдад.

    Няколко съседни на България градове също попадат в класацията. Сред тях са Скопие, заемащ 161-во място, Инстанбул на 133-то място, Атина, заемаща 87-мо място и други.
    Най-добрия град за живот в САЩ е Сан Франциско, който заема и стабилна 29-та позиция.

    Тази класация може да се окаже полезна за компаниите, на които им се налага да определят размера на компенсациите при неблагоприятни условия.
    За да бъде определено мястото на града, са взети предвид различни фактори като политическа стабилност, престъпност, достъп до транспорт, образование, достъп до здравеопазване, доходи и други.

    софия най-добър град за живот най-добри условия за живот Mercer

    Оценка на новината

    0