• Инфраструктурни проекти, които ще променят Европа

    Инфраструктурни проекти, които ще променят Европа

    Най-големите инфраструктури, които ще променят Европа.

    Инфраструктурни проекти, които ще променят Европа

    Развитието на инфраструктурата е цел на всяка страна по света. От Business Insider са подбрали няколко големи проекта, които ще променят Европа. Те не са толкова големи като тези в Китай, например, но са много иновативни и предизвикват интереса дори на тези, които не се интересуват от това.

    Ето кои са най-големите инфраструктурни проекти в Европа:

    Норвегия и плаващия тунел
    Инвестицията на проекта е 25 млрд. долара, които ще бъдат използвани за построяването на напълно потопен тунел под Зогнефиорд. Идеята е тунелът да свързва две отделни области. Това ще бъде първият подобен тунел.

    Москва и бизнес центърът
    Той се строи повече от 25 години, а инвестираните средства в него са на стойност 12 млрд. долара. Там са някои от най-високите сгради в цяла Европа, а довършването на международния бизнес център тепърва предстои.

    Турция и градското възобновяване
    Проектът предвижда разрушаване на седем милиона сгради и построяването на нови по-устойчиви такива на тяхно място. Те ще бъдат по-издържливи на земетресения и природни сили. Проектът започна през 2012г., оценява се на 400 млрд. долара и трябва да бъде довършен до 20 години.

    Швейцария и Gotthard Base Tunel
    Той беше открит на 1 юни 2016г. и е най-дългият и най-дълбок влаков тунел в целия свят. Дълъг е 56 км и се слави с ефективност особено при пътуване през Алпите. Проектът започна преди 17 години.

    Швеция и Tesla
    Northvolt има планове да построи още един завод на Tesla в Швеция. Там ще бъдат произвеждани стотици хиляди литиево-йонни батерии за зареждане на електромобилите на Tesla. За построването на новия завод ще бъдат инвестирани 4.2 млрд. долара.

    Лондон и London Array
    London Array e най-големият офшорен ветропарк в света. Той разполага със 175 турбини, които произвеждат 630 мегавата енергия. Тази енергия е напълно достатъчна да захрани с ток 300 000 семейства. Паркът още се строи, а до сега в него са вложени 2.3 млрд. долара.

    Инстанбул и Мармарай
    Мармарай е железопътен тунел под земята. Той се строи повече от 12 години, а идеята му е да образува континентална граница между Азия и Европа.

    Англия и най-големият плаващ соларен завод
    Заводът се намира на езеро край Лондон, а идеята му е да осигури чиста вода на 10 млн. души в цяла Англия. Той разполага с 23 000 панела, които захранват завода.

    Лондон и най-големият строителен проект, предприеман някога в Европа
    Става въпрос за осъвременяване на вече съществуващата подземна система. Проектът предвижда строежа на 10 нови влакови линии, свързване на 30 вече съществуващи гари чрез 117 км жп линии и още 40 км тунели. Още тази година няколко влака ще започнат да се движат по новите линии, а целият строеж ще бъде готов до 2020г.

    инфраструктурни проекти инфраструктура в Европа инфраструктура

    Оценка на новината

    5.00