• Кой са най-богатите жени в света според Forbes?

    Кой са най-богатите жени в света според Forbes?

    Тази година в класацията влизат 227 жени, притежаващи огромно богатсво.

    Кой са най-богатите жени в света според Forbes?

    Мястото на жените вече не е само в кухнята и това се затвърждава от тазгодишната класация на Forbes за най-богатите хора на планетата. Тази година в класацията влизат 227 жени, притежаващи огромно богатсво.

    Нежният пол в класацията притежава общо 852,8 млрд. долара. Повечето от тях са получили богатството си като наследство, но други – са натрупали парите си с труд и упоритост.
    Лилиан Бетанкур за втора поредна година е най-богатата жена в света. Нейното богатство се оценява на 39,5 млрд. долара – почти три пъти повече от това на Доналд Тръмп. Тя притежава една трета от козметичната компания L’Oreal.
    От миналата година до днес тя е увеличила състоянието си с 3,4 млрд. долара. Въпреки огромното си богатство Лилиан заема 14-та позиция в общата класация на Forbes.

    Веднага след кралицата на козметиката се нарежда Алис Уолтън. Тя е дъщеря на основателя на Wal-Mart, а богатството й се изчислява на 33,8 млрд. долара. В общата класация Уолтън заема 17-та позиция – с място по-надолу спрямо миналата година. Всъщност Алис е една от четирите жени Уолтън, които намират място в класацията. Тяхното общо богатство се оценява на 49,5 млрд. долара.

    В класацията намират място и наследниците Жаклин Марс, която е внучка на създателят на обичаното десертче “Mars”, Мария Франка Фисоло, чийто свекър е създал най-купувания течен шоколад Nutella, a съпругът й е основал Ferrero Group и марките Tic Tac и Kinder. Лорийн Пауъл Джобс, вдовицата на Стив Джобс също намира място в класацията с нетно богатство от 20 млрд. долара.

    Ето и как изглежда класацията ТОП 10 на най-богатите жени в света:

    1. Лилиан Бетанкур с 39.5 млрд. долара

    2. Алис Уолтън с 33.8 млрд. долара

    3. Жаклин Марс с 27 млрд. долара

    4. Мария Франка Фисоло с 25.2 млрд. долара

    5. Сузане Клатен с 20.4 млрд. долара

    6. Лорийн Пауъл Джобс с  20 млрд. долара

    7. Джина Райнхарт с 15 млрд. долара

    8. Абигейл Джонсън с 14.4 млрд. долара

    9. Айрис Фонтбона с 13.7 млрд. долара

    10. Беате Хезитър с 13.6 млрд. долара

    Forbes най-богатите хора на планетата най-богатите жени влиятелни жени

    Оценка на новината

    0