• Студенти-иноватори ще се борят за 10 хил. лв. на безплатно събитие

    Студенти-иноватори ще се борят за 10 хил. лв. на безплатно събитие

    На 30 и 31 май ще бъде проведено безплатното събитие Академия за иновации за студенти – Sofia Innovation Hackathon.

    Студенти-иноватори ще се борят за 10 хил. лв. на безплатно събитие

    На 30 и 31 май ще бъде проведено безплатното събитие Академия за иновации за студенти – Sofia Innovation Hackathon. Това е четвъртата година, в която събитието събира все повече млади хора с добри идеи. Организатор на Академията е Innovation Starter, който си партнира с няколко български университета и получава подкрепа от ЕК.

    Академията е безплатна и в рамките на два дни студентите ще трябва да разработват и представят своите решения за: „Продукти и услуги на бъдещето”, „Брандинг на София-град” и „Дигитална среда”. Събитието ще се проведе в НДК, Литературен клуб „Перото” в София.

    До участие се допускат екипи с не повече от 5 души. Те ще имат възможност да разработят и формулират своите идеи, след което да ги презентират в рамките на 15 минути. Надпреварата ще следи жури, в което влизат представители на бизнеса, академичните общности и предприемачеството. Порталът за записвания вече е отворен и ще бъде достъпен до средата на май.

    Отборите се борят за голямата награда от 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Освен за първото място, награди ще има за още две идеи. Всички студенти, които желаят могат да чуят лекциите безплатно на 30 май от 9:00 до 13:00.

    иновации безплатно събитие Академия за иновации за студенти студенти

    Оценка на новината

    0