• Какво е дигитален портфейл?

    Какво е дигитален портфейл?

    Последното проучване на Mastercard относто електронната търговия, сочи че все повече потребители предпочитат да пазаруват онлайн.

    Какво е дигитален портфейл?

    Последното проучване на Mastercard относто електронната търговия, сочи че все повече потребители предпочитат да пазаруват онлайн. И това е напълно логично, тъй като електроното пазаруване има редица предимства и почти никакви недостатъци. Можем да пазаруваме по всяко едно време на денонощието и от всяка точка на света, а новите ни придобивки пристигат направо у дома. Всичко това може да се случи от дивана в къщи.

    Mastercard дава информация, че повечето потребители от България (67%) предпочитат да плащат онлайн покупките чрез банкова карта. Веднага след това се нарежда и наложения платеж. Тези методи са най-безопасни според потребителите и за тях имаме най-много информация.
    10% от българските потребители, обаче предпочитат най-новия метод за разплащане – дигиталния портфейл. В глобален мащаб, този метод вече е набрал достатъчно популярност. В България, обаче, това не е така. У нас все още няма достатъчно информация за дигиталните портфейли, а истината е, че това е един много практичен и удобен начин за разплащане. Ето какво научихме ние за виртуалните портфейли.

    Всъщност това, което се случва е, че Вашият смартфон се превръща в портмоне. Това намалява необходимостта да носите пари в брой, както и кредитни и дебитни карти. В магазините за Android и iOS вече има редица приложения, които са създадени като дигитални портфейли. Много от българските банки също предлагат такава услуга. Това, което е необходимо при изтеглянето на един дигитален портфейл е да въведете данните от дебитната или кредитната си карта.

    LeuPay Wallet, например е приложение с редица функции. След като се регистрирате имате възможност да изпращаш и получаваш пари без такси, да пазаруваш много бързо и удобно, а също така и да теглиш пари в брой от дигиталния си портфейл чрез MasterCard. Регистрацията в приложението става много бързо. След като вече имате регистрация, трябва да свържете акаунта с дебитната си карта. Просто трябва да въведете нужната информация и сумата, с която искате да заредите портфейла. Тоест – сумата в дебитната Ви карта НЕ отива автоматично в дигиталното портмоне. Вие сами избирате с каква сума да разполагате в смартфона си.

    Изпращането на пари също е изключително лесно. Просто трябва да изберете абоната от списъка си с контакти, да посочите сумата и парите вече са при него. Дигиталните портфейли напълно ще променят и начина Ви на пазаруве. Вместо да ровите, за да извадите пари от чантата си, вече Ви е нужен само смартфонът. Просто трябва да го доближите до пос-терминала и сумата ще бъде преведена. Почти всички дигитални портфейли съхраняват информацията за плащанията Ви, за да можете да си направите бърза справка. Много от тях имат и допълнителни функции, които алармират за закъснели плащания.

    дигитални портфейли Мastercard мобилни плащания LeuPay Wallet

    Оценка на новината

    0