• Microsoft отличи български преподавател с награда

    Microsoft отличи български преподавател с награда

    Тазгодишният форум  Microsoft Global Education Exchange отличи българския преподавател Росен Ралчев от 164 Испанска езикова гимназия „Мигел де Сервантес“.

    Microsoft отличи български преподавател с награда

    Тазгодишният форум  Microsoft Global Education Exchange отличи българския преподавател Росен Ралчев от 164 Испанска езикова гимназия „Мигел де Сервантес“. Форумът се проведе в Торонто. Ралчев е работил заедно с учители от Чехия, Шри Ланка, Индонезия и ЮАР.

    Той споделя, че неговият екип се е фокусирал най-вече над подобряване на индивидуалния подход към децата със специални потребности. Екипът е добавил нови функционалности към Microsoft Forms. Едно от най-големите постижения е свързан с внедряването на Text-to-speech опция в приложението, която да помогне на деца със зрителни проблеми да наваксат с материала.

    Форумът на Microsoft събира преподаватели от над 80 държави. Те могат да обменят опит, да разказват за учителските практики, които смятат, че са полезни, както и да обсъждат нови идеи за пподобряване на образователната система.

    Тазгодишните проекти бяха свързани с персонализирането на учебния процес и дигиталното образование. Учителските проекти целят да дадат решение на най-големите проблеми в образователната система. Проектите се представят пред жури, а тази година то награди и нашия представител Росен Ралчев. Награди получиха и учители от Кипър, Словения, Словакия, Армения, Кипър, Чехия, Литва и други.

    награда български преподавател Росен Ралчев Microsoft Global Education Exchange Microsoft Forms

    Оценка на новината

    5.00