• Мащабни проекти от света

    Мащабни проекти от света

    Чухме за няколко нови идеи, които са на път да променят много неща.

    Мащабни проекти от света

    Чухме за няколко нови идеи, които са на път да променят много неща. Технологиите се развиват всеки ден, а заедно с тях расте и светът. Знаем, че заради всички настъпващи промени, човешкият вид трябва да открие начин да се адаптира. Представяме няколко иновативни прокта, чието изпълнение предстои.

    U-небостъргач 
    Той ще се намира в Ню Йорк, разбира се. Това е града с най-много небостъргачи, а причината е една – няма място. Всички строителни предприемачи се стремят да създават все по-високи и по-високи сгради, които да предлагат достатъчно пространство на обитателите, но същевременно да пестят място в града. Едно архитектурно бюро предлага нова идея. Проектът за U-образния небостъргач предвижда строежът на сградата с най-голяма дължина – цели 1,2 километра. Това, обаче, не прави U-небостъргача най-високата сграда. Той ще е с около 200 метра по-нисък от „Бурж Халифа“ в Дубай.
    Небостъргача носи името Big Bend и за момента все още събира инвеститори. Той ще се намира близо до Сентрал парк. В него ще има само жилища.

    Мъск и киборга
    Илън Мъск е известен като един от най-екстравагантните предприемачи на нашето време. Негови са проектите Tesla, SpaceX и Hyperloop. Сега Мъск има съвсем нова идея. Той отдавна предупреждава, че с напредването на технологиите, все повече хора ще останат без препитания, тъй като роботите ще заемат местата им. Затова Мъск решава да открие начин да свърже човешкия мозък с изкуствения интелект. Новата компания на Мъск – Neuralink, ще работи по създаването на чип, който се имплантира в мозъка и създава пряка връзка с дигитални мрежи и устройства.

    Кораб през тунел
    Норвегия планира да направи първият подземен канал за мореплаване. Той ще бъде с дължина от 1,7 километра и ще бъде предназначен за минаване на плавателни средства с ширина до 26 метра и височина 37 метра. Проектът се нуждае от инвестиция в размер на 250 млн. евро.

    небостъргачи иновационни проекти Илън Мъск мащабен проект

    Оценка на новината

    0