• Как интернет променя възприятията ни?

    Как интернет променя възприятията ни?

    Всеки един от нас е непрестанно свързан с интернет.

    Как интернет променя възприятията ни?

    Всеки един от нас е непрестанно свързан с интернет. Мрежата ни предлага информация по почти всеки един въпрос, който можем да си зададем, а и на тези, които със сигурност не ни минават през ума. От една страна това е добре, но от друга – не съвсем.

    Едно проучване показва, че с навлизането на интернет, хората все по-малко разчитат на собствените си знания. Според ръководителя на изследването, потребителите ползват интернет, за да получат информация, която вече знаят, защото се притесняват да не сгрешат.

    В проучването са взели участие 100 човека. На всеки от тях са били задавани съвсем лесни въпроси за обща култура, като коя е столицата на Италия. Едната половина от тях е имала достъп до интернет, а другата – не. Тези, които са имали достъп до мрежата, са имали право да проверят отговора ако не го знаят. Всъщност, много от тях казвали, че не знаят отговора на въпроса, само за да го проверят в интернет.

    Повечето от участниците, които ползвали интернет по време на проучването, споделили че се чувстват сякаш знаят много по-малко от другата група. Изследването има за цел да докаже, че прекомерната употреба на интернет има няколко негативни страни – променя възприятията ни, влияе на самочувствието ни и може да намали необходимостта ни да учим.

    интернет интернет пространство информация

    Оценка на новината

    0