• Умни вендинг машини променят хранителните ни навици

    Умни вендинг машини променят хранителните ни навици

    Купувате ли си вредни храни? На всеки от нас се случва да изпитва неистов глад за нещо сладичко или нещо не съвсем здравословно.

    Умни вендинг машини променят хранителните ни навици

    Купувате ли си вредни храни? На всеки от нас се случва да изпитва неистов глад за нещо сладичко или нещо не съвсем здравословно. Американски учени са провели един кратък тест, за да разберат дали хората биха си купили нещо сладко, но здравословно ако срещу тях стои нещо вредно.

    Учените са от Rush University Medical Centre. За да анализират ситуацията те поставили три вендинг машини на различни места в болница. Всяка вендинг машини била пълна с 50% сладки и здравословни продукти и 50% сладки и нездравословни неща.

    Учените настроили автомата така, че клиентът да получи нездравословната си закуска след 25 секунди чакане. Здравословните храни се получавали веднага. Изпробвали се и други комбинации, например по-ниски цени за здравословните продукти.

    След месец проучването показало, че заради чакането нездравословните храни станали по-малко привлекателни.
    Сега методът DISС е патентован и започва разпространението му. Главната му идея е да се променят хранителните навици най-вече на децата, тъй като те са най-поддатливи на искушението на нездравословните храни.

    здравословно хранене нездравословно хранене нездравословни храни вендинг машини грижа за здравето

    Оценка на новината

    0