• Пет предложения за инвестиция в истински активи

    Пет предложения за инвестиция в истински активи

    Знаеш ли каква е разликата между активи и пасиви.

    Пет предложения за инвестиция в истински активи

    Знаеш ли каква е разликата между активи и пасиви. Накратко казано активите прибавят пари към сметката ти, а пасивите изкарват пари от там. В книгата „Богат татко, беден татко“ на Робърт Кийосаки, тази разлика е много подробно описана. Милиардерът обяснява какви са уроците, които богатите преподават на децата си, а средната класа – не.

    Според Кийосаки, най-голямата заблуда е че къщата и колата са активи. Имотът може да бъде актив ако се отдава под наем и добавя пари в джоба ти без реално да извършваш някаква дейност. Що се отнася до автомобила – той губи почти 50% от стойността си веднага щом излезе от автокъщата и се облага с данъци. Тоест, ако решиш да го продадеш няма да получиш същата сума, която си инвестирал.

    Предлагаме Ви няколко идеи за инвестиция в активи:

    Земеделска земя
    Това е актив, който се търси постоянно. При отдаване под наем, ще получавате пари, без да правите нищо. Според Кийосаки ако работиш в своята компания, това не е твоят бизнес, а просто работното ти място. Тоест – земеделската земя може да бъде добър бизнес, добавящ добра сума пари към сметката ти всеки месец.

    Часовници
    И по конкретно – луксозни марки часовници като Rolex и Patek Phillippe. Тези часовници имат свойството с годините да увеличават пазарната си цена, вместо да я свалят.

    Изкуство
    Кийосаки също разказва, че в един период от живота си се е опитал да изтегли заем и е записал своята колекция от произведения на изкуството в колонката с активи. От банката, обаче му се изсмели и не му отпуснали заем. Истината, обаче е, че произведенията на изкуството никога не губят пазарната си стойност и са може би най-безопасният актив. Mei Moses Index, който следи цената на скъпите произведения расте 6 пъти по-бързо от най-големият борсов индекс S&P 500.

    Скъпоценни камъни
    Конкретно – диаманти. Това е сигурна инвестиция, защото диамантът никога не губи стойността си и я увеличава постоянно.

    Вино
    Колкото и странно да ти се струва, това е една добра инвестиция. Цената на виното расте с всяка година, в която то отлежава, така че ако устоиш на изкушението да го изпиеш в добра компания, то може да го впишеш в колонката с активите.

    инвестиции актив пасив Робърт Кийосаки

    Оценка на новината

    0