• Три иновативни идеи за полетите

    Три иновативни идеи за полетите

    В авиацията рядко се появяват нови модели самолети, но за сметка на това не липсват иновации, чиято цел е да привлича клиентите и в частност – бизнес обществото

    Три иновативни идеи за полетите

    В авиацията рядко се появяват нови модели самолети, но за сметка на това не липсват иновации, чиято цел е да привлича клиентите и в частност – бизнес обществото. Qatar Airways показа новата си бизнес класа, където пътниците могат да се възползват от заседателна зала, например.

    Още няколко иновации бяха показани на изложението Aircraft Interiors Expo в Хамбург. Там бяха показани амбициозни проекти, чиято единствена цел е да предложат повече лукс, удобства и пространство. Ето и някои от тях:

    Гурме
    Lufthansa предлага на пътниците си летяща кухня, където няколко печки могат да пържат яйца, да пекат пържоли и хляб или да сварят ориз. За да не се разпространява миризмата е предвиден и отдушник. Кухнята прилича на лаборатория, но пък може да предложи меню, конкуриращо се с най-добрите гурме ресторанти в света.

    Интернет на прозореца
    Vision System работи по проект, който предвижда превръщане на прозореца в екрана. Той ще предоставя на пътниците информация за полета и не само – всеки пътник може да прави поръчки и да си купува разни неща. Разбира се, ако не Ви се иска да гледате цифри в самолета, можете да изключите екрана и да се насладите на гледката над облаците.

    Робот, едно кафе, моля!
    Altran, парижка компания, изобрети робот, който да сервира на пасажерите напитки и закуски по време на полета. Роботът прилича на количка и няма ръце, така че подаването на сандвич към пътника до прозореца ще бъде малко по-трудна задача.

    бизнес класа авиация самолети удобства в самолета

    Оценка на новината

    0