• Какво прави един екип добър?

    Какво прави един екип добър?

    За добрия бизнес е нужен добър екип.

    Какво прави един екип добър?

    За добрия бизнес е нужен добър екип. Това е една от основните съставки на успех. Умението да се работи в екип е важно и е едно от изискванията на всеки работодател. Но какво прави един екип добър? Рич Карлгаард и Майкъл Малоун, изследователи и предприемачи, събират информация и успяват да разберат какво различава добрия екип от неуспешния.

    Комуникация
    Комуникацията в екипа е важна и би трябвало да протича на различни нива. Като начало в един нов екип, добрата комуникация се състои само в рамките на работния процес. Един добър отбор би трябвало да взаимодейства помежду си, включвайки всички членове на екипа. След като екипът се опознае комуникацията излиза и извън работния ден. Комуникацията трябва да бъде равномерно поделена между всички членове.

    Разнообразие
    Членовете на един екип трябва да имат различни интереси и знания. Така екипът би могъл да се справи с непредвидени ситуации, ползвайки уменията на всеки един член. Добрият отбор се нуждае от хора, поемащи рискове и от такива, които предпочитат да бъдат по-сдържани. Различните гледни точки ще гарантират добре свършена работа.

    Брой
    Според проучванията на Малоун и Карлгаард добрият екип се състои от двама. Двойките са най-простите и стабилни връзки. Все пак ако екипът Ви се нуждае от повече хора най-добрия вариант е от 5 до 9 човека. В такива екипи връзката е добра и рядко се създават интриги.

    Екипен дух
    Макар и екипът да се състои от различни хора, мислещи различно, най-важното е те да осъзнават, че работят за общо благо. За да бъде един екип добър, членовете му трябва да мислят рационално и да преценяват коя идея си заслужава и коя – не.

    работа в екип екип отборен дух

    Оценка на новината

    0