• Съветите на Ричард Брансън за постигане на успех

    Съветите на Ричард Брансън за постигане на успех

    Тайна съставка за успех – няма. Няма и тайна на щастието, но човек може да положи усилия, да промени мисленето си и да работи по-усилено за успеха.

    Съветите на Ричард Брансън за постигане на успех

    Тайна съставка за успех – няма. Няма и тайна на щастието, но човек може да положи усилия, да промени мисленето си и да работи по-усилено за успеха. Ричард Брансън, един от най-легендарните инвеститори и бизнесмени в света, споделя, че за 66-те си години опит той е научил, че има няколко модела на поведение и мислене, които водят в правилната посока за постигане на успех.

    Мечтай
    Мечтите са един от най-големите мотиватори. Ако можеш да си го помислиш, то можеш и да го направиш. Брансън казва, че неговата компания Virgin е продукт на големи мечти. Той споделя, че често е срещал трудности, но мечтата е била пътеводна звезда.

    Научи се да казваш „ДА“
    Разбира се, не винаги, но когато пред има голяма възможност, забрави за страховете и приеми. Брансън казва, че понякога не знае къде отива, но предпочита да тръгне и да научи нещо ново, вместо да стои на едно място и да се страхува. Това е една малка частичка успех.

    Уважавай другите
    За да имаш успешен бизнес и кариера е важно да имаш добра репутация. Уважавай всеки член на екипа си и всеки, с който се разминаваш по улицата. В крайна сметка не знаеш кого ще срещнеш, а доброто възпитание винаги е правилен избор.

    Уважавай се
    Идеите се променят всеки ден. Те растат и се развиват, а пътят до тях се скъсява. След една добра идея идват още и още, но ако искаш да бъдеш успешен и в баланс със себе си – запази принципите си. Никога не прави нещо, което е в противоречие с твоите възгледи.

    Поеми риска
    За да бъдеш успешен и щастлив е нужно да направиш крачка  в страни от зоната си на комфорт. Трябва да умееш да поемаш рискове, дори когато те ти се струват твърде големи. Разбира се, това не означава да си лекомислен. Рискът винаги трябва да бъде преценен, затова се научи да рискуваш, но и да се въздържащ, когато е необходимо.

    инвестиции Ричард Брансън път към успех поемане на рискове

    Оценка на новината

    0