• Apple работи по проект в биоелектрониката

    Apple работи по проект в биоелектрониката

    Компанията Apple работи по проект, който е идея на покойния Стив Джобс.

    Apple работи по проект в биоелектрониката

    Компанията Apple работи по проект, който е идея на покойния Стив Джобс. Компанията е наела екип от биоинженери, които ще работят по сензори, спомагащи за лечение на диабет. Тази информация идва от източници, като не е потвърдена от Apple.

    От доста годни насам се гради връзката между фармацията, медицината и технологията и начинанието на Apple ще закрепи тази връзка и ще даде тласък на ново развитие. Все повече компании опитват да се борят с различни заболявания, като комбинират хай-тек технологии, софтуер и хардуер.

    Това отвори нова област в медицината, наречена биоелектроника. Все повече компании заемат местата си в тази ниша. Компании като Setpoint Medical, EnteroMedics Inc и други показват проекти, свързани с борбата с рематизми и различни ставни проблеми, подтискане на апетита и много други.

    Участието на Apple в биоелектрониката ще даде тласък на другите компании, да продължават да създават различни проекти. Съвсем скоро ще станем свидетели на създаването на пряка връзка между медицината и технологиите и вероятно това ще създаде по-голяма сигурност в здравеопазването, ще намали смъртността и ще подобри живота.

    Apple технологии медицина биоелектроника

    Оценка на новината

    0