• Защо България е прекрасна според британския "Телеграф"

    Защо България е прекрасна според британския "Телеграф"

    В България са скрити хиляди райски кътчета, паметници и забележителности, които си заслужават посещение.

    Защо България е прекрасна според британския "Телеграф"

    В България са скрити хиляди райски кътчета, паметници и забележителности, които си заслужават посещение. Това не е тайна за българите, а от доста години не е тайна и за чуждестранните туристи. България е една от най-евтините дестинации в Европа, затова е предпочитана за почивка и ексурзия. Британския в. „Телеграф“ посочи 19 причини по които България си заслужава посещението.

    На първо място британския вестник е посочил цената. Вечеря с три ястия и бутилка вино на Черноморието струва около 19,53 паунда, посочват в статията. Веднага след това се нареждат плажовете – България разполага с красиви плажове, чиста вода и пясък.

    Като добри причини са посочени и невероятните планини и крайбрежните градчета, като Несебър, например. „Ако има рай на земята, той се намира на 60 км на юг от София към Мусала“, пише в статията. Манастирите също са посочени като прекрасна забележителност.

    Президентството, Партиен дом и Министерски съвет са посочени като социалистически символи с невероятна архитектура и разбира се, заслужаващи посещение. Катедралата св. Александър Невски също намира място в класацията, като се посочва, че е една от най-големите катедрали в света и втората най-голяма на Балканите.

    Пловдив и римския амфитеатър също са споменати. От вестника посочват, че Амфитеатъра все още се ползва за представления и събира 3500 души. Не е пропусната и храната – кюфтетата, гювеча и ритуалния хляб са посочени като едни от най-вкусните ястия в България.

    Няма как да се пропусне и националното питие – ракията. От „Телеграф“ предупреждават, че питието е доста силно, а ако все пак някой иска да го опита е добре да намери домашно производство.

     

    България забележителност вестник Телеграф британски Телеграф

    Оценка на новината

    0