• Ооho - ядивната бутилка за вода и спасяването на планетата

    Ооho - ядивната бутилка за вода и спасяването на планетата

    Един от основните проблеми на планетата ни е замърсяването. Много над 50% от всички неразградими отпадъци са пластмасовите бутилки.

    Ооho - ядивната бутилка за вода и спасяването на планетата

    Един от основните проблеми на планетата ни е замърсяването. Много над 50% от всички неразградими отпадъци са пластмасовите бутилки. Затова преди години започна разработка на ядливи бутилки. И има напредък.

    Лондонският стартъп Skipping Rocks Lab успя да създаде иновативен продукт, който ще намали драстично замърсяването на планетата, а от друга страна и разходите на компаниите за бутилирана вода.

    Алтернативата се нарича Ooho. Това е ядивна обвивка, която няма цвят и мирис. За да бъде създадена Ooho е използван екстракт от водорасли. Тя е в пъти по-евтина за производство, в сравнение с пластмасовите бутилки.

    Както вече споменахме тя е безвкусна и безвредна. Ако все пак не искате да я ядете, можете да я свалите и да я хвърлите в природата, тя ще се разтвори и ще изчезне. Контейнерчето събира 250 милилитра вода, а производството му струва само 0,06 лв.

    Лондонският стартъп смята да произведе пробна партида още тази година, но за момента търси инвеститори. Без съмнение такива не липсват. Тази иновативна идея има редица предимства. Освен, че ще отговори на всички изисквания за безопасност, тя ще зарадва еколозите и не на последно място – ще спести разходи на производителите и на клиентите.
     

    бутилирана вода Ooho Skipping Rocks Lab ядивна опаковна екология

    Оценка на новината

    0