• Защо бедните остават бедни? Вдъхновящите думи на един от най-богатите хора в света

    Защо бедните остават бедни? Вдъхновящите думи на един от най-богатите хора в света

    Джак Ма е един от най-богатите хора в света. Той е основател на една от най-успешните компании за електронна търговия – Alibaba.

    Защо бедните остават бедни? Вдъхновящите думи на един от най-богатите хора в света

    Джак Ма е един от най-богатите хора в света. Той е основател на една от най-успешните компании за електронна търговия – Alibaba. Всеки ден в Alibaba пазаруват над 100 млн. души от цял свят, а състоянието на Ма се оценява на 20 млрд. долара. Джак Ма, обаче е постигнал успеха си трудно, както и повечето велики предприемачи. Той смята, че разликата между богатите и бедните е само една – смелостта.
     

    Със сигурност сте чели историята на Ма в интернет пространството. Всъщност тя е една от най-вдъхновяващите истории на предприемачи. Ма е бил отхвърлен три пъти в опитите си да се запише в колеж. Отхвърлен е дори при кандидатсването си за работа в KFC, когато той е единствения, от 24 човека, който не получава работата.
     

    През 1998г. Ма решава да основе Alibaba, но заедно с това започват истинските премеждия. Компанията не реализира печалба цели три години и това принуждава предприемача, не да се откаже, а да мисли креативно. Един от големите проблеми на компанията е това, че няма удобна разплащателна система, защото Джак за пореден път е отхвърлен от всички банки и получава отказ след отказ за сключване на договор и предоставяне на система за разплащания.
     

    Така Ма стига до идеята да си създаде собствена разплащателна система – Alipay. Според близките и приятелите му, това е най-глупавата идея, която му е хрумвала, но те грешат. И Ма го знае. Стъпка по стъпка, той постига успех. Днес Alipay се ползва от 800 млн. човека, а Ма казва, че дори някой да мисли тази идея за глупава, факт е, че тя работи и това му е достатъчно.

    Що се отнася до разликата между бедните и богатите, Джак има мнение, което открито споделя, а думите му са толкова истински, че няма как да се опровергаят.
    Най-лошите хора, на които можеш да служиш са бедните. Те винаги търсят оправдания. Мислят повече от професори в университет и правят по-малко от слепец.“, коментира Джак в едно свое интервю.

    Именно това е разликата между богатите и бедните – бедните нямат смелостта да направят крачка, страх ги е да пристъпят към действия и винаги търсят оправдание. Джак Ма казва и че бедните имат нещо общо помежду си. И това е, че твърде много слушат прителите, семейството и всеки, който смята, че някоя идея е твърде глупава.

    Бедните хора се провалят заради една обща черта – Целият им живот минава в чакане.“, казва Ма и тези думи ще останат в историята, за да доказват, че не бива да чакаме подходящ момент и че нито един момент не е по-подходящ от сегашния.

    предприемач Alibaba Alipay Джак Ма богати хора

    Оценка на новината

    5.00