• Рязко увеличение на търсенето на автомобили, задвижвани с алтернативно гориво

    Рязко увеличение на търсенето на автомобили, задвижвани с алтернативно гориво

    Автомобилите, задвижвани а алтернативни горива, става все по-популярни в ЕС.

    Рязко увеличение на търсенето на автомобили, задвижвани с алтернативно гориво

    Автомобилите, задвижвани а алтернативни горива, става все по-популярни в ЕС. През първото тримесечие на тази година е отбелязан ръст в търсенето с цели 37,6%. Общо 212 945 хибриди, електромобили, автомобили, задвижвани на метан и пропан-бутан са продадени за три месеца, според данни на Европейската асоциация на автомобилните производители.

    29,9% на годишна база е повишението на продажбите на електрически автомобили. Повишение на търсенето се регистрира дори и при автомобилите, задвижвани с метан или пропан-бутан. Именно те отбелязаха малко по-лоши резултати през 2016г., но през първото тримесечие отбелязаха ръст от 10,4%.

    Най-голямо увеличение на регистрирани автомобили с алтернативно гориво, се наблюдава в Испания – цели 87,4%. В Германия, Италия, Великобритания и Франция също се наблюдава голям ръст.

    В тези страни увеличението най-вече се дължи на хибридите и електромобилите. Франция и Германия са най-големите пазари на нови електрически автомобили. В Италия се търсят повече автомобили, задвижвани с метан.

    ЕС Хибридни автомобили алтернативно гориво електрически автомобили

    Оценка на новината

    0