• Да живееш под наем, но без да плащаш наем? Инициатива за възраждане на българските села

    Да живееш под наем, но без да плащаш наем? Инициатива за възраждане на българските села

    Една нова, но пък доста разпространена практика в България, привлича интереса и на чужденците, в частност – руснаците.

    Да живееш под наем, но без да плащаш наем? Инициатива за възраждане на българските села

    Една нова, но пък доста разпространена практика в България, привлича интереса и на чужденците, в частност – руснаците. Става въпрос за наемането на имот, но без реално заплащане за наем. Собственици, които живеят на друго място и нямат възможност да се грижат за имота, го отдават под наем и не изискват месечни плащания, ако наемателят се грижи за имота – освежава го, поддържа го, грижи се за градината  и така нататък.

    Предложения могат да се намеря във Facebook групата „Имоти под наем БЕЗ наем“. Напоследък в групата зачестяват и запитванията от руснаци, желаещи да се заселят в България и търсещи по-евтино решение. Руснаците най-често търсят имоти под наем БЕЗ наем по Черноморието.

    Мненията по въпроса на другите участници в групата са доста различни. Някои смятат, че не е добра идея българските села да се заселват с чужденци, но други имат коренно различно мнение – „Чужденците се интегрират добре, а освен това вливат пари в икономиката“.

    Целта на тази инициатива е изключителна – да се възродят българските села. Не малко хора са съгласни да живеят в имот и да го поддържат, след като няма да плащат солени суми за наем всеки месец. Инициативата започна през 2015г. и досега дом са намерили 100 семейства, а 867 човека са публикували на сайта.
     

    Сред потребителите се срещат и доста млади семейства. Създателите на инициативата препоръчват наемодателите и наемателите все пак да сключват договори за наем на символични цени от 4-5 лв.

    имоти под наем без наем евтини имоти

    Оценка на новината

    0