• Велико Търново ще строи работнически общежития

    Велико Търново ще строи работнически общежития

    Представителите на бизнеса във Велико Търново предлагат да бъдат изградени общежития, които да се ползват от служители, чието местоживеене не е в града.

    Велико Търново ще строи работнически общежития

    Представителите на бизнеса във Велико Търново предлагат да бъдат изградени общежития, които да се ползват от служители, чието местоживеене не е в града. Идеята беше съобщена от кмета на Търново – инж. Даниел Панов – на форума „Силни региони за силна икономика“.

    Все  повече високо квалифицирани кадри избират да заживеят и да работят във Велико Търново. Това е причината, по която бизнесът трябва да предложи на служителите си по-добри условия и работническите общежития са едно от възможните решения.

    Във Велико Търново безработицата е около 2%. Града има голям принос за икономиката на страната. Макар, че в Търново се помещават водещи фирми, все още има недостиг на кадри. Давайки възможност за живот в града, в близост до местоработата, на служители и на техните семейства, града може да стане още по-привлекателен, не само за кандидатите за работа, но и за инвеститорите.

    Велико Търново работи и по други програми, които облекчават бизнеса. Основно предимство на компаниите е това, че всички те предоставят актуална информация за свободните места и търсените кадри.

    Велико Търново икономика в България висококвалифицирани кадри работнически общежития

    Оценка на новината

    0