• Започнаха номинациите за стартъп на годината

    Започнаха номинациите за стартъп на годината

    Стартъпите в Хърватия, Словения, Австрия, Сърбия, Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и България могат да участват в конкурса Central European Startup Awards (CESA).

    Започнаха номинациите за стартъп на годината

    Стартъпите в Хърватия, Словения, Австрия, Сърбия, Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и България могат да участват в конкурса Central European Startup Awards (CESA). Това е втора поредна година, в която българските стартъпи ще участват в конкурса. Идеята на CESA е да свърже бизнеса и идеите на стартъпите от посочените държави.

    В България събитието се организира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Тази година заключителното събитие на CESA ще се проведе в София през ноември, а на него ще присъстват над 400 човека от десетте държави. Това ще даде възможност на страната ни да представи условията си за стартиране и развитие на бизнес.

    Всички стартъпи в България, които искат да участват в CESA първо ще трябва да преминат първия етап, през който се подават и одобряват кандидатури на национално ниво. Всички ние можем да подкрепим българските идеи като гласуваме до 31 май. Освен стартъп на годината, може да бъде номинирано и споделено работно пространство, както и акселератор.

    След като бъдат подадени всички кандидатури и бъдат направени номинации, журито, съставено от едни от най-видните предприемачи в страната, ще избере най-добрите идеи във всяка категория. След това ние отново ще можем да се включим като гласува за любимата си идея до 10 август.

    А, през септември в столицата ще бъде проведен и финалът на първия етап – CESA България. На финала ще бъдат определени победителите, които ще продължат напред в конкурса и ще имат възможност да се „преборят“ с колегите си от останалите държави.

    Central European Startup Awards (CESA) стартъпи конкурс за стартъпи Асоциация на българските лидери и предприемачи (AB

    Оценка на новината

    0