• Инициативата на Kmeta.bg е впечатлила изключително и Гърция

    Инициативата на Kmeta.bg е впечатлила изключително и Гърция

    Южната ни съседка Гърция е останала изключително впечатлена от инициативата на българския портал на общините Kmeta.bg.

    Инициативата на Kmeta.bg е впечатлила изключително и Гърция

    Южната ни съседка Гърция е останала изключително впечатлена от инициативата на българския портал на общините Kmeta.bg. Българският сайт представя информация за работата на общините и е организатор на конкурса „Кмет на годината“.

    Ефективността на платформата е толкова впечатляваща за Гърция, че и там ще бъде стартирана подобна инициатива. Гръцката информационна платформа ще информира гражданите за новостите около работата на общините и напредъка на различните проекти. Така идеята на Kmeta.bg ще излезе извън пределите на България.

    Боян Томов, създател на портала Kmeta.bg, ще организира конкурс „Кмет на годината“ и в Гърция. Това стана ясно на среща между Томов и президента на Агенция за местно развитие и местна власт в Гърция – Димитрис Калогеропулос. На срещата присъстваха и други представители на власта в Гърция.

    Конкурса „Кмет на годината“ връчва награди всяка година в няколко категории. Победителите се определят според вота на публиката, която може да гласува онлайн на портала. Отличието е голяма чест за местната власт и кметовете на българските общини.

    Kmeta.bg български информационен портал конкурс "Кмет на годината"

    Оценка на новината

    0