• Вдъхновяващите истории на милиардери, тръгнали от нулата

    Вдъхновяващите истории на милиардери, тръгнали от нулата

    Не всеки милиардер е получил богатството си като наследство.

    Вдъхновяващите истории на милиардери, тръгнали от нулата

    Не всеки милиардер е получил богатството си като наследство. Някои от най-богатите хора са натрупали съвсем сами своето богатство, а много от тях за започнали от нулата. Именно техните истории са изключително вдъхновяващи и ясно показват, че всяка цел може да бъде постигната, независимо от това дали имаш средства.

    Днес ще Ви разкажем историите на няколко от най-богатите хора в света.

    Мохамед Алтрад в момента разполага с над 1,50 млрд. долара. Но не винаги нещата са се нареждали добре за него. Мохамед е от Сирия, но когато пораства успява да избяга във Франция, за да се отскубне от номадския живот, който мрази. Когато се заселва във Франция, Мохамед живее с едно хранене на ден, докато не събира достатъчно, за да купи компания за скелета, която в момента е лидер и носи името Altrad Group.

    Лари Елисън е американски предприемач и в момента богатството му се оценява на 51,9 млрд. долара. Той е съосновател на коорпорацията Oracle. Лари е сираче от съвсем малък и отраства в Чикаго. Осиновителят му губи всичките си пари по време на Голямата депресия. Лари отраства в бедност, но все пак успява да запише в чикагския университет и там се ражда любовта му към компютрите.

    Опра Уинфри е любимка на милиони хора по света. Опра е родена в бедно семейство в Мисисипи. Все пак тя е умно дете, а когато пораства успява да спечели стипендия от Държавния университет в Тенеси. Опра се превръща в кореспондент на афроамериканския телевизионен канал, когато е на 19 години. Тогава времената са тежки и расовото напрежение е във възхода си. Но Опра успява да стане водеща на толк-шоу, което след това се превръща в „Шоуто на Опра Уинфри“.

    Роман Абрамович има история, достойна за роман. Абрамович е сирак и отрасва в Южна Русия в изключителна бедност. Той започва с малка компания, която произвежда пластмасови играчки. След това се впуска в петролния бизнес и успява да стигне до върха. Днес той притежава футболен клуб Челси и завиден начин на живот. Богатството му се оценява на 8,4 млрд. долара.

    Амансио Ортега е един от много израстнал в крайна бедност. Това, обаче не го спира да изгради у себе си маркетингови и предприемачески умения. За успехът му работят и неговото остроумие и наблюдателност. Първото работно място на Ортега е във текстилна фирма, като той работи като доставчик. Днес той притежава богатство на стойност 70,1 млрд. долара.
     

     

    милиардери най-богатите хора в света

    Оценка на новината

    5.00