• 2017г. е подходяща за инвестиции в европейски акции

    2017г. е подходяща за инвестиции в европейски акции

    Намаляването на политическия риск в Европа може да се превърне в предпоставка за добра възможност за инвестиция в европейски акции до края на тази година.

    2017г. е подходяща за инвестиции в европейски акции

    Намаляването на политическия риск в Европа може да се превърне в предпоставка за добра възможност за инвестиция в европейски акции до края на тази година. Това е мнението не Драгомир Велков, директор Инвестиции в „Компас Инвест“.

    В момента европейските компании показват много по-добри резултати през последното тримесечие. Това също създава положителна среда за инвестиция. Велков смята, че и възникващите пазари са добро място за влагане на средства.

    Миналата година беше доста несигурна от геополитическа гледна точка. Неяснотата около посоката на политиките на всички централни банки в Европа породи и несигурност около устойчивия растеж на компаниите.

    Изненадващо за много хора, едно от нещата, оказали най-силно положително влияние върху пазарите е управлението на американския президент Доналд Тръмп. Светът стриктно следи дали новият президент на Америка ще изпълни своите предизборни обещания и се оказва, че той доста стриктно следва плановете си.

    Тепърва, обаче предстои да се види дали Тръмп ще изпълни две от най-големите си обещания. Става въпрос за намаляването на корпоративните данъци и насърчаването на инвестиции в инфраструктура.

    акции инвестиции в акции европейски компании Компас Инвест

    Оценка на новината

    0